Video sagorevanje – kotao na pelet

Pre nego što pogledate video kako radi naš kotao na pelet, evo nekoliko rečenica o samom kotlu na pelet.

Kotao na pelet  Pelet Metalac  ne zahteva kotlarnicu, ne zahteva poseban dimnjak,  sagorevanje se forsira sa ventilatorom promenjive brzine prema planu i potrebama zagrevanja tečnosti u sistemu.

Programiranje rada kotla je na srbskom jeziku što olakšava upotrebu prema vašim potrebama i planovima potrebne temperature u određenim terminima. Program kompijutera kotla ima 150 parametara. Imate  mogućnost programiranja načina rada da obezbeđujete zavidan komfor, preciznost u radu uz mogućnost povezivanja sobnog termostata.

Kotao Pelet Metalac ima mogućnost postavljanja grejača na struju, dobijate kombinovani kotao na pelet i struju, ili kombinovani kotao na struju i naftu ili gas. Vrata kotla su kompatibilna sa gorionicima na naftu ili gas.

Jednostavnom demontažom vrata kotla montirate potreban gorionik, kotao na pelet upotrebljavate kao da je kotao na naftu ili gas ili struju.

Kotao Pelet Metalac bez problema sagoreva sve vrste peleta kao i razne kombinacije, kukuruz, soju, koštice od voća, separirani ugalj, ljusku od oraha i lešnika itd.

Kotao na pelet uz racionalnu upotrebu štedi do 50% u odnosu na grejanje na drvo i ugalj.

Napravljen je po Nemačkoj licenci, tehnologiji bez uštede na materijalu, ima i znatno veću težinu u odnosu na druge kotlove na pelet na domaćem tržištu (jednostavno razmišljanje da kotao od tankog kotlovskog lima  i uštede materijala u proizvodnji kotla ne može da ima dug radni vek).

Ista situacija je i sa količinom tečnosti u kotlu  koja je veća nego kod drugih kotlova na pelet na domaćem tržištu, a iz razloga veće iskorišćenosti u konverziji plamen-tečnost u rezervoaru.

Postigli smo znatno nižu radnu temperaturu dimnih gasova sa konstrukcijom kotla sa 4 dimne promaje, mininimalna radna temperatura kotla je svega 40 c. Što je znatno manje ako se uporedi sa ostalim kotlovima na domaćem tržištu. Sa takvom malom radnom temperaturom značajno smo postigli uštedu u potrošnji, pogotovo u prelaznim periodima grejne sezone.

Kotao na pelet ne može da ostane bez energenata za zagrevanje… Ako nema peleta, ima separiranog uglja, graška, starog zrna kukuruza, starog zrna soje ili se montira gorionik na gas, lož ulje ili na struju jer ima predviđeno mesto za montažu grejača na struju.

Naši  kotlovi na pelet su potpuno sigurni i bezbedni za rad u automatskom režimu sagorevanja. Detaljnije  >>>
Pre nego se odlučite na kupovinu kotla na pelet uporedite neke bitne parametre, kao sto su broj dimni promaja a opširnije o  bitnim parametrma  pogledajte OVDE>>>