Konbinovani-kotao-na-pelet-struju-drva-i-ugalj

Konbinovani-kotao-na-pelet-struju-drva-i-ugalj.

Kombinovani kotao 25kw  na pelet, struju, drva, ugalj itd.

Dimenzija konbinovanog kotla 25kw na pelet, struju, drva, igalj itd:

– ŠIRINA : 1230 mm
– VISINA:  1530 mm
– DUŽINA:  1000 mm
– VISINA OSE DIMNJACE:  1235 mm
– PREČNIK DIMNJACE:  fi-135 mm

Ovo je i naj manji konbinovani kotao koji proizvodi Pelet Metalac, karakteristika mu je da radi i daleko ispod pola snage, raspon rada konbinovanog kotla na pelet je od 5kw – 25kw.

Konbinovani kotao na pelet se lako adaptira na gas ili naftu u kombinaciji sa radom na struju. Rad na pelet – struja, nafta – struja, gas – struja

Konbinovani kotao na pelet u automatskom rezimu radi  kad sagoreva agro pelet, drveni pelet separirani ugalj, koščice od voća višnje, marele, trešnje, zrno graška, kukuruz i soju.

Konbinovani kotao  u automatskom rezimu radi i na struju, naftu i gas.

Dimnjak za centralno grejanje ukoliko sagorevate pelete, separirani ugalj, koščice od voća višnje, marele, trešnje, zrno graška, kukuruz i soju moze da ostane standardan kucni i nije potrebna izgradnja novog dimljaka.

Precnik dimnjaka:

  • centralno grejanje na pelete, lož ulje i gas Ø14 cm
  • centralno grejanje na čvrsta goriva Ø18 do 20 cm

Visina dimnjaka preporuka:

  • centralno grejanje na pelete, lož ulje i gas 5 metara
  • centralno grejanje na čvrsta goriva 8 metara

Ukoliko se za grejanje koriste drva, potrebno ih je pripremiti na vreme. Sad ovo znam da deluje kao šala jer je logično. Kad su dimnjaci za centralno grejanje u pitanju mora se još jedanput napomenuti. Vlažna drva prave problem i u običnim pećima, međutim  kada su u pitanju kotlovi za centralno grejanje sve dimenzije se povećavaju za par puta i problemi se isto uvećavaju. Sa vlažnim drvima se značajno povećava nakupljanje naslaga unutar dimnjaka i povećava mogućnost da negde izbiju.