Kotao na pelet

Multifunkcionalni – Univerzalni – Kotao zagreva vaš životni prostor i bez peleta, predstavlja ekonomično, pouzdano i kvalitetno rešenje za centralno zagrevanje.

Kotlovi na pelet
Kotlovi na pelet

Kotao na pelet zagreva i greje bez peleta! Ne radi se o nečemu nestvarnom, reč je o tome da je kotao proizvod firme Pelet Metalac iz Obrenovca koji sagoreva veliki broj energenata, nije zavistan od kvaliteta, vlage, dužine peleta, % pepela prilikom sagorevanja..

Kotao na pelet sagoreva bez problema koštice raznog voća, koštice višnje, lešnika, ljuske oraha, košticu od sljive… Bez problema sagoreva pelet od ugljene prašine i separirani ugalj.

Za kotao  iz Obrenovca  ne može nestati energenata!  Ako se i desi da na tržištu nema peleta od drveta ili agro peleta, naš  kotao na pelet može da sagoreva stari kukuruz, stara zrna soje, industrijski grašak…

Kompjuter kotla sadrži preko 150 različitih parametara. Mogućnost programiranja načina rada obezbeđuje zavidan komfor i preciznost u radu.

VISOKA EFIKASNOST  i konstrukcija kotla sa 4 promaje dimnih gasova plasirala je našu proizvodnju kotlova na tržište EU.

Kotao na pelet za grejanje se bez problema povezuje na indirektno podno grejanje ili instalisane grejne elemente u zidovima objekta. Našem kotlu nije potreban dodatni  rezervoar sa tečnošcu,  jer smo u samom kotlu povećali dodatnu zapreminu i prilagodili sistem i za indirektna grejna tela kao što su podne i zidne grejne površine.

Za dug radni vek našeg kotla Pelet Metalac  da bi ostali konkurentni na tržištu EU nismo smanjivali predviđene debljine lima u našoj proizvodnji kotlova.

Postigli smo visoku efikasnost sa 4 dimne promaje i nisku temperaturu izduvnih gasova u dimnjaku.

Naš kotao  Pelet Metalac  podržava i montažu gorionika na gas ili lož ulje, jednostavnom demontažom vrata kotla i montažom potrebnog gorionika bez velike intervencije- skinuti vrata kotla i montirati gorionik i suprotno

I BEZ SAGOREVANJA PELETA KOTAO NA PELET – PELET METALAC – IMA MOGUĆNOST DA SE MONTIRAJU GREJAČI NA STRUJU U SITUACIJI DA NEMA OSTALIH ENERGENATA ZA SAGOREVANJE.