Multifunkcionalni – Univerzalni – Kotao na pelet zagreva vaš životni prostor i bez peleta, predstavlja ekonomično, pouzdano i kvalitetno rešenje za centralno zagrevanje.

Multifunkcionalni – Univerzalni – Kotlovi na pelet

Možda ovo zvuči kao bajka ili utopija, ali kotao na pelet – Pelet Metalac – zagreva i greje bez peleta! Ne radi se o nečemu nestvarnom, reč je o tome da je kotao na pelet  proizvod firme Pelet Metalac iz Obrenovca koji sagoreva veliki broj energenata i nije zavistan od kvaliteta peleta, vlage peleta, dužine peleta, % pepela prilikom sagorevanja..

Kotao na pelet Pelet Metalac  sagoreva bez problema koštice raznog voća, koštice višnje, lešnika, ljuske oraha, košticu od sljive… Bez problema sagoreva pelet od ugljene prašine i separirani ugalj.

Za kotao na pelet  Pelet Metalac  iz Obrenovca  ne može nestati energenata!  Ako se i desi da na tržištu nema peleta od drveta ili agro peleta, naš  kotao na pelet može da sagoreva stari kukuruz, stara zrna soje, industrijski grašak…

Kompjuter kotla na pelet – Pelet Metalac – sadrži preko 150 različitih parametara. Mogućnost programiranja načina rada obezbeđuje zavidan komfor i preciznost u radu.

VISOKA EFIKASNOST  i konstrukcija kotla sa 4 promaje dimnih gasova plasirala je našu proizvodnju kotlova na pelet na tržište EU.

Naš kotao na pelet se bez problema povezuje na indirektno podno grejanje ili instalisane grejne elemente u zidovima objekta. Našem kotlu na pelet nije potreban dodatni  rezervoar sa tečnošcu,  jer smo u samom kotlu povećali dodatnu zapreminu i prilagodili sistem i za indirektna grejna tela kao što su podne i zidne grejne površine.

Za dug radni vek našeg kotla na pelet Pelet Metalac  da bi ostali konkurentni na tržištu EU nismo smanjivali predviđene debljine lima u našoj proizvodnji kotlova na pelet.

Postigli smo visoku efikasnost sa 4 dimne promaje i nisku temperaturu izduvnih gasova u dimnjaku.

Naš kotao na pelet  Pelet Metalac  podržava i montažu gorionika na gas ili lož ulje, jednostavnom demontažom vrata kotla i montažom potrebnog gorionika bez velike intervencije- skinuti vrata kotla i montirati gorionik i suprotno

I BEZ SAGOREVANJA PELETA KOTAO NA PELET – PELET METALAC – IMA MOGUĆNOST DA SE MONTIRAJU GREJAČI NA STRUJU U SITUACIJI DA NEMA OSTALIH ENERGENATA ZA SAGOREVANJE.